У Синельниківському районі Дніпропетровщини відкритий Центр професійної кар’єри

Марина Бабич 27.03.2024 461
У Синельниківському районі Дніпропетровщини відкритий Центр професійної  кар’єри

27 березня у Синельниківському районі Дніпропетровщини на базі комунального закладу освіти «Васильківське професійно–технічне училище» ДОР» відкрито Центр професійної  кар’єри «DREAM STEP». У ході відкриття представники департаменту освіти і науки ОДА, навчально-методичного центру профтехосвіти у Дніпропетровській області, роботодавці, представники органів виконавчої влади територіальних громад, депутати наголосили на важливості функціонування Центру професійної кар’єри в умовах воєнного стану в країні.
Директор КЗО «ВПТУ»ДОР» Олександр Миронець, зокрема, окреслив перспективи співпраці профосвіти із соціальними партнерами в рамках функціонування Центру.

На думку в.о. директора НМЦ ПТО у Дніпропетровській області Олени Гришаєвої,  відкриття ЦПК у Васильківському ПТУ посприяє осучасненню соціального партнерства з органами виконавчої влади, роботодавцями, громадськістю відповідно до потреб територіальних громад.
Центр дасть нові можливості для отримання професій, збільшить шанси на успішну кар'єру та зміцнить співпрацю з роботодавцями.

За словами Світлани Головченко,  методистки НМЦ ПТО у Дніпропетровській області, у Центрі надаватиметься профорієнтаційна консультативна допомога  населенню різної вікової категорії та соціального статусу (для ВПО, звільнених із лав ЗСУ, з особливими освітніми потребами) у прагненнях побудови кар’єри чи  зміни професійного напрямку.

"У звязку з війною чоловічих рук не вистачає. Тому ЦПК зможе реалізувати бажання жінок з числа ВПО в отриманні нової професії, на яку є більший попит. Тут працюватимуть досвічені профконсультанти, які застосовуватимуть новітні освітні методики. До того ж, існує тісна співпраця ПТУ з сільгоспвиробниками, фермерськими господарствами, агрофірмами", - зауважила Світлана Головченко.

Профконсультанти ЦПК ознайомили учасників Meet-конференції зі своїми напрацюваннями, серед яких основними є оцінка рівня освіти майбутнього робітника, наявність професійних компетенцій та володіння необхідними навичками.

Учасниця відеоконференції Вікторія Кісіль висловила свою думку щодо належної якості підготовки випускників Васильківського ПТУ та  організації навчальної роботи у ньому, яка має тільки позитивні приклади.


Олена Гришаєва побажала новоствореному Центру об'єднуватися зі здобувачами освіти ПТУ для проведення різноманітних заходів, що мають на меті підтримку людського потенціалу в громаді.

"На сьогодні це найважливіша стратегія розвитку української професійно-технічної освіти", - відзначила посадовиця.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ