У Софіївці в День селища оголошені Дні жалоби 24 і 25 вересня

Григорій Давиденко 23.09.2022 605
На зображенні може бути: 3 людини та на відкритому повітрі
   Степова Софіївська громада, що об'єднала більше 10 тисяч жителів, з перших днів широкомасштабної війни відчувала звуки її артилерійської канонади. Адже звідси фронтові позиції недалеко, за сусідніми  Кривим Рогом і Апостолівщиною. Нещодавно воїни Збройних сил України почали вибивати отой одурманений фашистською пропагандою набрід, подалі від південних кордонів Січеславщини. Живуть тут надзвичайно патріотичні люди. Щойно  Софіївська селищна рада на офіційній сторінці громади повідомила про передачу автомобіля Теробороні Софіївщини для виконання бойових задач на Херсонському напрямку (на фото). Цей автомобіль придбав суддя Софіївського районного суду Кащук Денис Анатолійович та його родина. "Висловлюємо велику подяку у допомозі нашій громаді і нашим захисникам!", - подякувала селищна рада патріотичній суддівській родині.
 
    А 16 вересня через Криворізьку РВА було передано військовим печиво, виготовлене в Новоюлівському та Запорізькому старостатах громади. За що отримали велику подяку від наших південних захисників усім, хто піклується, допомагає та підтримує ЗСУ. Виконавчий комітет Софіївської селищної ради також, щиро подякував усім за підтримку воїнів, яка відбувається постійно.
     У Софіївці є і свій власний "рецепт" боротьби з проявами колабораціоністських поглядів. Їх тепер у сільській Дніпропетровщині, через явно звіряче, садистське обличчя "узького міра", що крушить все на своєму шляху, геть небагато, рідкісні одиниці. Так от, десь тижнів зо три одна із місцевих жінок завітала в Софіївці на базар, продати помідори. А почувши там розмови про якісь негаразди, безапеляційно заявила: "Нічого, скоро сюди прийде путін, все налагодиться". Одразу ж після цих слів дружини і матері військовослужбовців, що перебували поруч, наділи тій жінці на голову її ж відро з помідорами... Аби відчула, що майбутнє у держави-терориста - безпросвітнє.
                               Герої Софіївщини, що віддали життя за Україну
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
         А поки московський військовий звір ще чинить зло на нашій землі. Чотири дні тому до Софіївської громади прилетіла чергова, сумна звістка про втрату нашого захисника. До рідного селища Софіївка більше не повернеться син, чоловік, батько, брат і дядько ВІТАЛІЙ МИХАЙЛОВИЧ РИБАЛКІН, 29. 09. 1981 року народження. Наш герой віддав своє життя за незалежність, державний суверенітет і цілісність України у бою під Миролюбівкою, що на Херсонщиніі.
Сильний за характером, чесний, принциповий і відповідальний — таким його пам'ятають свої. Надійний, доброзичливий і відкритий, завжди готовий допомогти.
   На офіційній сторінці софіївський селищний голова Петро Сегедій заявив: "Від імені всієї нашої громади, висловлюю щирі співчуття родині та близьким з приводу непоправної втрати рідної людини і справжнього Героя. Ми поділяємо Ваше горе і сумуємо разом з Вами. На жаль, ненька Україна платить високу ціну і втрачає яскравий цвіт свого народу. Та герої не вмирають, вони залишаються у нашому серці і ніколи не зникнуть з пам'яті вдячних поколінь. Прошу односельців прийти на церемонію прощання, щоб своєю увагою вшанувати Героя та підтримати родину. Маємо гідно віддати шану тому, хто віддав за нас найцінніше – своє життя.
     Прощання з Віталієм Рибалкіним відбулося 20 вересня 2022 року о 12:00 в смт Софіївка.
На зображенні може бути: 1 особа та небо
       Організована московією війна щойно знову боляче нагадала про себе софіївцям. Ця трагічна подія трапилася 19 вересня 2022 р. під час ворожого артобстрілу біля села Миролюбівка, що на Херсонщині.
До останнього подиху СУКОНЧЕНКО ІГОР МИХАЙЛОВИЧ, 1970 р. н. - мужній воїн, боронив землю рідної держави. Він загинув, захищаючи Україну від воєнної агресії окупантів російської федерації.
Саме таким – безстрашним оборонцем, справжнім патріотом своєї країни – він назавжди залишиться в наших серцях.Софївська селищна рада та її Виконавчий комітет поділяють глибоку скорботу батьків героя - Суконченко Євгенії Зосимівни та Михайла Івановича.
Пішла із життя людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця. Не вистачає слів, щоб передати смуток та біль, який чорним крилом торкнувся не лише сім’ї, а й інших людей, які знали Ігоря Михайловича.
     Він буде взірцем патріотизму й мужності всім, хто не байдужий до долі рідної держави. Вічна пам'ять і слава українському воїну, який захищав Вітчизну!
Поділяємо біль та горе рідних...
Прощання з Героєм відбулося 21 вересня 2022 року о 13:00 в смт Софіївка.
 
   З огляду на ці та попередні трагічні події в громаді Виконком Софіївської селищної ради звернувся до земляків із повідомленням:
     - Щорічно в кінці вересня місяця наша громада відзначала День селища Софіївка.
В цьому році теж планувався такий захід. Та у зв’язку з тим, що за 210 днів військової агресії в нашу громаду приходили сумні звістки про загибель земляків – військовослужбовців, ухвалене рішення на День селища оголосити 24-25 вересня 2022 року Днями жалоби.
Прохаємо вшанувати пам’ять загиблих військовослужбовців Софіївської селищної територіальної громади.
       У дні жалоби вирішено:
- приспустити Державний Прапор України на адміністративних будівлях Софіївської селищної ради, підприємств, установ, закладів і організацій;
- обмежити суб’єктам господарювання – проведення дискотек та розважальних заходів;
- релігійним громадам 24 вересня 2022 року провести на своїх приходах панахиди та молебні за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
       В смт Софіївка 24 вересня 2022 року о 10-й год. ранку в храмі Святої Софії Премудрості Божої відбудеться громадянська панахида за всіма, хто безвинно загинув від рук російського агресора.
Запрошуємо рідних, близьких та всіх, хто має бажання долучитися до панахиди за безвинно загиблими земляками.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ