У Сумській області на річці Сейм мор риби

За матеріалами інтернет-видань 28.08.2024 181
У Сумській області на річці Сейм мор риби

За повідомленням Путивльського відділення ДУ "Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України",  станом на 26.08.2024 року  на р. Сейм в межах Новослобідської та Путивльської громади, в т.ч. м. Путивль та нижче за течією фіксується гнилісний сморід (сірководневий) від річки.
Зазначається, що загибла риба на поверхні води та пойми річки. Продовжуються дослідження проб за попередні дні.
Експерти повідомили, що відібрані проби води по трьох громадах ( Новослобідська, Буринська та Путивльська) та один шахтний колодязь в с.Корольки Путивльської громади. Проби відібрані на санітарно-хімічні показники, мікробіологічні показники, пестициди та солі важких металів.  Дослідження проводяться Путивльським відділенням та обласною лабораторією Центру, куди проби оперативно доставлені.
Рівень води в р.Сейм в районі н.п. Чаплищі впав до 1м, в м.Путивль до 20 см, рівень води в с.Корольки (р.Любка) майже без змін.
За результатами досліджень, річкова вода на мікробіологічні показники не відповідала вимогам «Гігієнічних нормативі якості води водних об’сктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення».
Інші дослідження ще в роботі. Аналіз результатів обробляється  в динаміці змін, які відбуваються у водоймі.
До моменту встановлення безпечності якості води в р. Сейм та її відтоків фахівці радять громадянам тимчасово утриматися від риболовлі, купання, напування худоби/птиці у річці Сейм та іншого використання річкової води для господарсько-побутового призначення.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ