У супермаркетах Австрії з’явилися бургери зроблені з хробаків
В Австрії у супермаркетах торгівельної марки Billa почали продавати котлети для бургерів, виготовлені майже на 40% із личинок жуків Alphitobius diaperinus, відомих ще також як “буйволині черви”(“buffalo worms”) або “маленькі борошняні хробаки” - джерело: ukrinform.ua
Котлета під брендом “Eat For Future” (“Їж заради майбутнього”) виготовляється віденським підприємством ZIRP Insects. Вона на 38% складається з перемелених личинок жука Alphitobius diaperinus, які вважаються особливо перспективним джерелом екологічно чистого тваринного білка. Ще 29% складу – шампіньйони, 9% – гороховий протеїн. Підприємство ZIRP Insects, яке має намір розвивати лінійку продукції під брендом “Eat For Future”, витратило на розробку котлети з хробаків близько 2 років.
Слід зазначити, що випуск таких котлет стало можливим після того, як у травні на рівні ЄС було схвалено використання борошняних хробаків для виробництва харчових продуктів. Зараз розглядається аналогічне питання щодо деяких інших комах.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Коментарі (0)