У Варшаві на протесті висміяли армію рф

За матеріалами інтернет-видань 09.05.2022 557
 
фото: Укрінформ

У Варшаві 8 травня тисячі українців і поляків вийшли у центр міста на акцію протесту "россия, иди на х..", під час якої вимагали врятувати захисників Маріуполя і висміяли армію окупантів. Про  це повідомила "УП" з посиланням на Укрінформ. .

Демонстранти пройшли маршем від Палацу культури та науки до посольства рф, скандуючи гасла на підтримку України та вимагаючи врятувати захисників Маріуполя, які перебувають на комбінаті "Азовсталь".

Учасники акції йшли з українськими прапорами та плакатами на кшталт "Врятуйте Азовсталь", "Стоп путін", "Стоп війні", "Будь сміливим, як Україна", "Побороли нацизм – поборемо і рашизм", "Русский военный корабль, или на х.. " тощо.

Учасники акції скандували гасла: "Слава Україні – Героям Слава", "Слава Нації – смерть ворогам", "Врятуйте Азовсталь" та інші.

 

Під час маршу з динаміків регулярно звучала пісня "Ой у лузі червона калина".

 

На чолі колони їхали декілька автомобілів. На одному з них був макет ракети у синьо-жовтих кольорах, яку організатори акції назвали Нептуном.

У колоні був також трактор з українським прапором і БМП, що мало на меті висміяти російську армію, техніку якої перетягують для ЗСУ українські фермери.

Був показаний чоловік, переодягнений у форму українського спецпризначенця, вів трьох полонених: двох російських танкістів із головами свиней, а також нібито російського офіцера зганебними  медалями.

 

А сьогодні у Варшаві назвали фашистом і облили червоною фарбою російського посла, коли той  намагався пройти до кладовища російських воїнів Другої світової.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ