У Верховному Суді знову «пробили дно»

За матеріалами інтернет-видань 16.12.2023 393
   Усіх доброчесних представників судової влади вітаю з учорашнім Днем працівника суду!
Обіцяю, ми зробимо все, аби суд в Україні був справедливим і викликав у громадян лише повагу.  
     А у Верховному Суді, перед професійним святом, продовжують пробивати дно.
На додаток до хабаря 2,7$ Всеволоду Князєву і обрання новим головою ВС відразу після того недоброчесного Кравченка, 3/4 складу 12 грудня в ВС вибрали ще двох недоброчесних суддів до Великої Палати.
   Одна з них, Ольга Ступак (на фото вгорі)— суддя ВС, яка збрехала в своїй декларації доброчесності щодо придбання свого новенького BMW за 1,4 млн та будинку під Києвом на 380 кв. метрів.
Брехню, до речі, нещодавно офіційно визнала нова Вища кваліфкомісія суддів, а до того - ГРД і НАБУ.
Другий, Сергій Погрібний (на фото вгорі), теж має негативний висновок ГРД, зокрема, через рішення з ознаками політичного впливу. Він свого часу дав незаконно забудувати одеське узбережжя і землі Київського зоопарку. Причому зробив це ультрашквидко, за одне засідання, через 10 днів після прийняття позову.
   Також суддя забороняв проводити зйомку у відкритому засіданні і має чимало плутанини в майні, а також зв’язки з Сергієм Ківаловим.
   Велика Палата, окрім усього іншого, ставитиме крапку в справах із оскарження результатів кваліфоцінювання суддів. Останнє, нагадаю, в пріоритетах ЄС для України на наступний рік. І якщо ВП ВС таки пустить її під відкіс, то не бачити нам ніякого ЄС ще багато-багато років.
   Це все показує, наскільки назріла і перезріла реформа Верховного Суду. До речі, вона теж є серед пріоритетів і ЄС, і США, прямо пов'язаних із допомогою Україні.
   І це дуже вагомі аргументи робити її максимально жорсткою і ефективною.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ