У Вінниці від скаженого алабая постраждало 10 людей

Марина Бабич 08.04.2024 389
У Вінниці від скаженого алабая постраждало 10 людей

Наприкінці березня у Вінниці скажений алабай покусав 10 людей, серед яких 6 дітей. Загалом 15осіб опинилися у зоні ризику, адже контактували із собакою.
Усі постраждалі проходять курс антирабічного щеплення.
На думку першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, цей інцидент спонукав вінниччан подбати про щеплення домашніх тварин. За три дні щеплено 520 домашніх улюбленців.

"Таким чином, буде створено імунний прошарок, який складатиметься з наших домашніх улюбленців, і породистих, і не дуже, які би мали високі титри антитіл проти вірусу сказу і після укусу не захворіли б, і не несли небезпеку своїм господарям", - зазначив посадовець.

За словами Олександра Сорочана, алабая, ймовірно, вигулювали в лісових масивах міста. Оскільки, такі собаки нічого і нікого не бояться, тому пес сконтактував зі скаженим лисом чи борсуком. За попереднім припущенням, після помітних проявів у поведінці тварини власник вигнав його на вулицю, де і трапилося зараження людей на вірус сказу.

Як розповів начальник Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини Віктор Грущенко, наразі собака загинув. Після його смерті проведено дослідження мозку, яке встановило точний діагноз - сказ.

За словами Віктора Грущенка, вірус небезпечного захворювання з часом мутує. Тому алабай вже в клініці вів себе досить спокійно, не проявляв агресію і пив воду. Власника собаки так і не встановили, скоріш за все, тварина була не чіпована.

 

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області 

Фото - ілюстративне

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ