У Волинській області людина захворіла на бруцельоз

Марина Бабич 05.04.2024 513
У Волинській області людина захворіла на бруцельоз

Нещодавно у жителя Луцької громади зафіксували захворювання на бруцельоз. Цей випадок комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) визнала надзвичайною ситуацією природного характеру. Наразі чоловік проходить лікування, а його господарство обстежили фахівці Держпродспоживслужби. Повідомив головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Сергій Войтюк.

Він, зокрема, зауважив, що подія сталася в селі Прилуцьке. Минулого року тут дослідили 23 тварини ВРХ на бруцельоз і отримали негативний результат. Цього року таку перевірку ще не здійснювали.
За словами Сергія Войтюка, захворювання на бруцельоз десятки років не реєструвалося в області, наразі  теж хворих тварин не зафіксовано. Це хронічна інфекційна хвороба, яка  передається через слизові оболонки тварини. У разі виявлення хвороби тварину відправляють на забій.

"Здебільшого на бруцельоз хворіють ВРХ і дрібна рогата худоба, меншою мірою свині. Таких тварин в господарсті хворого немає, там тільки коти, собака, кролі, птиця. Тому ми проводимо дослідження і контролюємо в цілому ситуацію в області.
Людина  хворіє на бруцельоз тільки тоді, коли споживає заражене молоко, м'ясо, що не оброблене термічно", - сказав Сергій Войтюк.

Він додав, що трапляються випадки хвороби у дикій фауні, які через носіїв, козуль та зайців, передаються свійським тваринам. Але таких фактів не виявлено.

 

Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ