У ВР створили ТСК по дронах і фортифікаціях

Григорій Давиденко 23.05.2024 312
У ВР створили ТСК по дронах і фортифікаціях
   Несподіване для більшості громадян України захоплення російськими загарбниками частини Харківської області, що розпочалося 10 травня, змусило наше суспільство і політикум задуматися про його причини. Як з'ясувалося, попри неодноразові запевнення найвищих посадових осіб держави, кордон далеко не під "надійним захистом".
    Зокрема відомий військовий експерт Юрій Бутусов одразу виїхав на лінію бойових дій, аби показати реальну картину. Вже 19 травня він підтвердив окремі сумні повідомлення наших воїнів у соцмережах - укріплених позицій на більшості ділянок фронту... немає зовсім: "Місто Вовчанськ - оборонні споруди, побудовані інженерними військами або іншими підрядниками у місті та на околицях, відсутні повністю. Між Харковом та Вовчанськом - обладнані окремі позиції та вузли оборони. Бої йдуть зараз на лінії польових укріплень наших військ, які будували наші воїни, розгорнутих вздовж кордону, прориви ворога зупиняються на імпровізованих позиціях, де зариватися доводиться сходу. Відео позицій, які показували по телебаченню як демонстрацію дій Харківської ВЦА, не відповідає умовам, які є на передньому краю. Планування оборони Харкова здійснене без урахування тактичної обстановки, і побудовані ВЦА лінії оборони не можуть використовуватися військами у цій битві".
   У Другій світовій війні такі дії назвали б, поза сумнівом, як мінімум шкідництвом, зі всіма відомими наслідками. А в наш теперішній, гуманний до казнокрадів час за це, м'яко кажучи, недбальство чиновників платять життями наші воїни... Зовсім інша, від раніше обіцяної, ситуація на фронті і з БпЛА. Народний депутат Софія Федина на своїй сторінці в соцмережах повідомила 2 дні тому:
   - Де мільйон дронів, на які виділяла кошти Верховна Рада?
Недільний день я витратила на те, аби опрацювати матеріали по фортифікаціях і по дронах. І скажу вам, що кількість зроблених фортифікацій і переданих дронів не відповідає виділеним на це коштам. Як виявилось, усе-провсе держава поставила лише... 115 000 дронів! Висновок: гроші десь осіли, а Збройні Сили України стикаються зі страшною нестачею дронів та проблемою з оборонними лініями. Минулого тижня Ентоні Блінкен під час своєї промови делікатно про це сказав. Хоча, як на мене, делікатно вже не доходить, треба жорстко вправити мізки всім чинушам, які дотичні до бюджету, і притягнути до відповідальності винних за ці розкрадання!
   Учора у Верховній Раді її голова Руслан Стефанчук, відомий тим, що щомісяця "орендував" за 20 тисяч народних гривень житло в Києві - у власної тещі, діяв якось дивно. Не так, як у складеній присязі народного обранця. Він чомусь комизився, наїжачувався і затято не хотів створювати Тимчасову слідчу комісію, яка б перевірила озвучені підозри масованого оборонного казнокрадства. Депутатам довелося навіть блокувати трибуну, аби домогтися обговорення цих питань.
   Після засідання Софія Федина повідомила в соцмережах: "Дотиснули! ТСК по дронах і фортифікаціях створена. 227 - за. Від ЄС делеговано Михайла Бондаря. Правда, головою ТСК став представник Кварталу 95, слуга Микола Задорожний, фах і компетенція якого викликають сумніви. А вчора він ще й хамив Ніні Южаніній..."
  Наслідки роботи цієї ТСК, поза сумнівом, чекають українське суспільство і наші воїни. Особливо ждуть їх, а ще належної реакції органів правопорядку, рідні тих бійців ЗСУ, хто поліг, без підготовлених позицій, під час відбиття масованих, давно очікуваних атак ерефії у Харківщині.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ