У Закарпатті розглядають можливість організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок

За матеріалами інтернет-видань 31.03.2024 343
У Закарпатті розглядають можливість  організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок

Державне підприємство «Адміністрація річкових портів» звернулася до Закарпатської ОВА із запитом про виділення земельної ділянки для зведення річкового порту з мультимодальним терміналом.
Перспективи реалізації цього проєкту обговорили під час наради спільно з фахівцями профільних департаментів обласної військової адміністрації, БУВР Тиси, прикордонниками.
Зазначалося, що мультимодальний термінал – це виробничо-перевантажувальний комплекс, який використовується для навантаження, розвантаження, зберігання вантажів тощо. Він може бути розташований на території залізничних станцій, аеропортів, морських та річкових портів.
Завдяки йому можна організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок.

«Річковий порт та мультимодальний термінал стануть першими об’єктами такого типу в межах Закарпаття. Його важливість для міжнародних перевезень для країни і нашого краю,  зокрема, важко переоцінити.
Вивчаємо документальну базу, проблемні питання, комунікуємо з усіма зацікавленими структурами, щоб розробити стратегію якомога швидшого втілення проєкту», – зауважив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

 

 

Закарпатська обласна державна адміністрація

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ