У Запорізькій області школи Широківської сільради опалюватимуться найдорожчими паливними пелетами, - «Наші гроші»

За матеріалами інтернет-видань 27.02.2023 461
У Запорізькій області школи Широківської сільради опалюватимуться найдорожчими паливними пелетами, - «Наші гроші»

Як повідомило видання «Наші гроші», у Запорізькій області  школи Широківської сільради опалюватимуться найдорожчими паливними пелетами.
Як зазначається, пелети з лушпиння соняшника в гранулі закуплені по 8 з половиною тисяч гривень за тонну (без ПДВ). Це у півтора рази дорожче від закупівлі пелет у сусідньому Вільногірському районі Запорізької області.
Згідно з аналізом цін і закупівель,  найдорожчими виявились закупівлі у Широківській сільраді неподалік від Запоріжжя. Петропільський ліцей і Широківська гімназія купили по 8 500 грн/т у ФОП Крючкова Ольга Юріївна на загальну суму 1,68 млн. грн. Широківську ОТГ очолює Денис Коротенко.
Така ціна не може пояснюватись близькістю до лінії фронту. Бо у сусідньому Вільнянському районі закупили гранульоване соняшникове лушпиння по 5 800 грн/т. При цьому так само з доставкою на склад замовника.
На другому місці по дороговизні дві закупівлі Міської лікарні №3 Краматорську на загальну суму 1 млн. грн – по 8 000 грн/т. Комунальні установи поблизу Харкова замовляли лушпиння по 7 тисяч гривень. В інших регіонах ціни були нижчими від 6 тисяч грн.
Дніпропетровщина фігурує з ціною закупок від 4 з половиною тисяч грн. до 5 800 тисяч грн. за тонну. КП Кам’янської міської ради “Кам’янська теплопостачальна компанія” придбала за 5800 тисяч грн. за тонну, управління культури Лозуватської сільради - за ціною 4 з половиною тисяч грн. тонн за тонну.
Найдешевші соняшникові гранули замовило «Миколаївоблтеплоенерго» – по 3 500 грн/т.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ