У ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ ВПЕРШЕ ПОЧАЛА НАДХОДИТИ ЖІНОЧА ВІЙСЬКОВА ФОРМА

За матеріалами інтернет-видань 01.02.2024 381

 

  • Четвер, 1 Лютого, 2024 

Джерело: Міноборони

Військовослужбовиці Збройних сил України вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлено з врахуванням жіночих антропометричних параметрів.

У нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовицям почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації.

Костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: ІІ та ІІІ. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ – разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

“До цього ми всі йшли дуже довго. Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині несуть службу  десятки тисяч жінок. З них – близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їх кількість лише зростатиме. Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби”, – заявила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, під час видачі форми.

Зображення: Міноборони

Зображення: Міноборони

Наразі сформовано та надано до ДП МОУ “Агенція оборонних закупівель” заявку на закупівлю у 2024 році 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни. У січні 2024 року оголошено тендери на закупівлі цих товарів.

Водночас 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ