У ЖОВТИХ ВОДАХ ВВЕЛИ МАСКОВИЙ РЕЖИМ

За матеріалами інтернет-видань 10.02.2024 334

 

Віктор Могуров | 10 лютого 2024

Через перевищення епідпорогу захворюваності на ГРВІ майже вдвічі, у Жовтих Водах з 8 лютого 2024 року запровадили посилений протиепідемічний режим.

Відповідне рішення ухвалили 7 лютого, на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС. Про це повідомили у пресслужбі Жовтоводської міськради.

Починаючи з кінця січня 2024 року у громаді спостерігається зростання рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Якщо на 4-му тижні офіційно зареєстрованих хворих було 310, то на 5-му – вже 509, і більшість із них – діти.

Станом на 7 лютого, 747 дітей не відвідували навчальні заклади через хворобу. Із них: четверо хворіють на грип, 742 – на ГРВІ та 1 – на COVID-19.

Враховуючи, що рішення про форму навчання кожен керівник закладу освіти приймає самостійно, із 5 лютого на дистанційку вже перейшли три класи ліцею ім. Незалежності України, а з 6 лютого – один клас гімназії № 8, чотири класи ліцею № 3, ще один клас ліцею ім. Незалежності України та всі класи ліцею «Перспектива».

«На сьогодні у Жовтих Водах епідемічний поріг захворюваності на ГРВІ перевищено майже вдвічі. Замість встановленого для області показника 591,7 на 100 тисяч населення, маємо 1091,4.

Тому, згідно з наказом МОЗ, необхідно ввести посилений протиепідемічний режим, зокрема запровадити заходи, спрямовані на зниження рівня поширення респіраторної інфекції», - зазначив Анатолій Донін, завідувач епідемічним відділом ВСП «Жовтоводський відділ ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ»

З 8 лютого 2024 року у Жовтих Водах діють наступні обмеження:

  • прийом пацієнтів із симптомами ГРВІ лікарями Центру первинної медико-санітарної допомоги на відокремленому прийомі;
  • обов’язковий масковий режим у закладах освіти та рекомендований – на об’єктах торгівлі;
  • дистанційне навчання за відсутності понад 20% дітей у класі.

Медики зайвий раз нагадують про гігієну рук, радять уникати скупчень людей, дотримуватися соціальної дистанції, збалансованого харчування та режиму сну, займайтися спортом, частіше робити вологе прибирання та провітрювання оселі. І головне правило: якщо захворіли – залишайтеся вдома, не займайтеся самолікуванням, запишіться на прийом до лікаря.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ