Україна має Стратегію розвитку АПК, інвестиційний портфель якої складає 57 млрд. доларів

За матеріалами інтернет-видань 23.06.2023 337
Україна має Стратегію розвитку АПК, інвестиційний портфель якої складає 57 млрд. доларів

Тарас Висоцький, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, у ході міжнародної Конференції з питань відновлення України презентував Стратегію розвитку агропромислового комплексу на наступні десять років.
За словами Тараса Висоцького, Стратегія розвитку агропромислового комплексу України передбачає повну вертикальну інтеграцію із забезпеченням виробництва необхідних матеріально-технічних ресурсів і засобів виробництва.
Згідно зі Стратегією Україна збільшить виробництво зернових та олійних до 150 млн. тонн за 10 років. Агросектор долучиться до внутрішньої переробки та виробництва продукції тваринництва та садівництва. Загальний інвестиційний портфель складає 57 млрд. доларів.
У Стратегії також закладено відновлення зрошення для сільськогосподарських земель,  постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС. І відбуватиметься поступове заміщення імпортних харчових продуктів на внутрішньому ринку. Крім того, передбачено розвиток зеленої енергетики, а це повна переробка вторинних відходів і вироблення до 10 млрд. м3 біометану.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ