Україна може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води -Держпродспоживслужба

За матеріалами інтернет-видань 11.11.2021 139

У Держпродспоживслужбі повідомили, що вже за кілька десятків років Україна може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води. Щоб цього уникнути, необхідно оновити норми, що регулюють вимоги до якості води. За словами голови Держпродспоживслужби, з 2021 року норми деяких показників у ЄС у 100 разів більш жорсткі, ніж в Україні.

"Сьогодні в Україні діють застарілі норми, що встановлюють вимоги до якості води, які, до того ж, не виконуються більшістю постачальників. Тому розв'язання цієї проблеми – надважливе завдання", — повідомляє голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька. Наразі у законодавстві не прописані норми, які б контролювали вміст броматів, акриламіду та інших домішок, що погіршують якість води та впливають на здоров'я людей.

"Наші норми потребують якнайшвидшої модернізації з використанням досвіду Європейського Союзу".  Одним із кроків, який робить влада на шляху до збереження питної води, — обмеження використання фосфатів у засобах для миття та деяких пестицидах. Однак лише цих заходів буде недостатньо.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ