«Україна охоплена війною і має рекордні темпи виробництва пшениці», - фермер Гжегож Маєвський

За матеріалами інтернет-видань 18.03.2024 390
«Україна охоплена війною і має рекордні темпи виробництва пшениці», - фермер Гжегож Маєвський

Фермер із Вармінсько-Мазурського воєводства Гжегож Маєвський у виданні farmer.pl висловив свою точку зору на вступ України до Євросоюзу.
Він, зокрема, зауважив, що цього польські фермери  бояться найбільше.
 

"Усі хочуть майже зараз, без перехідних періодів, ввести Україну в Євросоюз. Для нас це означає знищення нашого сільського господарства. Виробничі можливості України величезні. Вони виробляють дешево, у великих кількостях і не обов’язково екологічно. Ми усвідомлюємо, що з часом Україна почне виробляти за нашими стандартами, незалежно від того, в ЄС вона чи ні", - зауважив польський фермер.

Він підкреслив, що українським фермерам бракувало техніки. Вони дещо  технологічно  відстають.

"Втім, добре видно – країна охоплена війною і має рекордні темпи виробництва пшениці. Стоячи на кордоні, я побачив, як сільгосптехніку везуть на схід. Це дуже дороге обладнання, але все ж не таке дороге, як у нас - немає вимог AD Blue або DPF, що дає цінову перевагу на кілька відсотків на початку.
Україна озброюється аграрно. Вони привозять дуже ефективне обладнання, яке в поєднанні з добрим ґрунтом і швидким технологічним розвитком означатиме, що ми не зможемо конкурувати з ними жодним чином", - наголосив Гжегож Маєвський.

 

На його думку, Україна закупила майже весь посівний матеріал цукрових буряків, бо починається будівництво переробних заводів. Вони справді перетворюються на сільськогосподарську силу.

"Україна має на нас зло, як на Польщу. Не знаю чому, але Україна сприймає Польщу як найбільше зло, яке з нею сталося, і при одній лише згадці про компенсації та зернові дотації для ліквідації надлишку погрожує нам скаргами в СОТ", - сказав фермер.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ