Україна, переживши голод, боротиметься з ним у всьому світі -Grain from Ukraine

За матеріалами інтернет-видань 26.11.2022 311
Україна, переживши голод, боротиметься  з ним у всьому світі -Grain from Ukraine

26 листопада Президент України Володимир Зеленський презентував гуманітарну продовольчу програму Grain from Ukraine. Вона покликана запобігти голоду в найбідніших країнах Африки та Азії, а також підтримати вітчизняних аграріїв. Повідомило Міністерство інфраструктури України.
За словами Олександра Кубракова, Міністра інфраструктури України, продовольча програма передбачає прямі закупівлі державами-учасниками  української агропродукції та передачі її найбіднішим країнам.

"Зараз ми маємо конкретну мету – врятувати від голоду щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року. Україна вже зробила крок до цього. В рамках Програми вже вийшло судно Nord Vind, на борту якого 27 тисяч тонн продовольчої пшениці для Ефіопії.  
26 листопада в порту «Чорноморськ» розпочнеться завантаження другого судна. Це ще 30 тисяч тонн пшениці для мешканців Ефіопію. Окрім цього, під завантаження до портів України йдуть ще 3 судна, які зможуть вивезти більше 80 тисяч тонн продовольчої пшениці для Сомалі, Судану, Ефіопії та Ємену.
Ми впевнені, що Grain from Ukraine здатна впоратись із завданням запобігти продовольчій катастрофі в світі, але для цього потрібна консолідація всього світового співтовариства. Тільки разом ми можемо раз і назавжди позбавити росію можливості використовувати голод як зброю», – наголосив Міністр.

Передбачається, що  до середини 2023 року буде відправлено щонайменше 60 суден з продовольством для країн на межі голоду.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ