Україна побила рекорд по збору зернових

За матеріалами інтернет-видань 05.09.2021 189

 

Йдеться про майже 45 мільйонів тонн зерна. Цей показник є рекордом за всю історію держави.

В Україні завершили збір ранніх зернових культур на площі близько 10,2 мільйона гектарів, повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства.

Очільник міністерства Роман Лещенко уточнив, що найбільше було намолочено пшениці, а саме – 32,8 мільйона тонн. Також аграрії намолотили 10,94 мільйона тонн ячменю та 570 тисяч тонн гороху.

Зазначається, що лідером за урожаєм пшениці стала Хмельницька область, а ячменю – Київська.

"Міністр також додав, що лідером із намолоту зерна є Одещина із показником понад 4,1 млн тонн. По 3 млн тонн зерна намолотили в Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях", – йдеться у повідомленні.

На думку Лещенка, у зв’язку з неврожаєм на інших континентах, ситуація для аграрної продукції України є сприятливою і посилює її роль у глобальній продовольчій безпеці. За його словами агросектор може сформувати понад половину обсягу валютної виручки держави та забезпечити п’яту частину ВВП України за 2021 рік.

Нагадаємо, 18 серпня стало відомо, що Кабінет міністрів України працює над створенням Державного аграрного реєстру для збільшення конкурентоспроможності аграрного сектору. Вже ухвалене рішення про перерозподіл коштів для Мінагрополітики для забезпечення фінансування заходів з його створення.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ