Україна повернула з полону рф 95 військових, в т. ч. 34 «азовці»

За матеріалами інтернет-видань 19.10.2024 44
Україна повернула з полону рф 95 військових, в т. ч. 34 «азовці»
Фото: Денис Прокопенко. Джерело – прес-служба бригади "Азов"

   Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив командир бригади "Азов" Денис Прокопенко. Він зазначив, що у часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12-ї бригади "Азов" сил та підіймають бойовий дух.

   "Ці воїни 86 днів героїчно обороняли Маріуполь, за наказом вийшли з території "Азовсталі" та провели у російському полоні два з половиною роки. Завдяки бійцям Маріупольського гарнізону, Україна витримала перший удар навесні 2022 року", — написав Прокопенко.

   Командир "Азову" також висловив подяку президенту України, представникам МВС, СБУ, ГУР і "Асоціації родин захисників Азовсталі" за ґрунтовну роботу над поверненням полонених азовців додому. 

   "Обміни, в яких присутні азовці, потроху стають систематичними, і це є результатом спільних зусиль та наполегливості всіх залучених у процес осіб на всіх рівнях. У російських тюрмах залишаються близько 900 бійців "Азову". Наше спільне завдання — повернути кожного", — додав Прокопенко.

Україна повернула з російського полону 95 військових

   За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, особливість цього обміну в тому, що додому повернулися чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені": 28 — до тривалих термінів, а 20 — до довічного ув’язнення.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ