Україна вдруге відзначає День фермера

За матеріалами інтернет-видань 19.06.2022 540
Україна вдруге відзначає  День фермера

18 червня 2020 року  Президент України підписав Указ про встановлення Дня фермера. 19 червня стало святковою датою для усіх фермерських господарств країни.  Саме 19 червня 2003 року був прийнятий  Закон України «Про фермерське господарство».
Наразі, в умовах війни, фермери  працюють на два фронти. Повідомляється в Полтавській ОВА.
Без перебільшення, вони героїчно провели посівну кампанію–2022. Виходили в поля і вдень, і вночі, ризикуючи власним життям. Всупереч обстрілам і бомбардуванням. Окупації. Мінуванню полів і техніки.
Цієї весни вони засіяли понад 13 млн. га сільськогосподарських земель по всій Україні. І завдяки їм Україна готується зібрати урожай у 65 млн. тонн зернових, зернобобових та олійних.
Паралельно аграрії та фермери усю війну допомагають армії, переселенцям і мешканцям територій, де тривають активні бойові дії, підтримуючи їх продовольством та забезпечуючи іншими гуманітарними потребами.
Сьогодні, у День фермера, дякуємо всім вам за громадянську позицію, професіоналізм та істинну відданість справі. Дякуємо за те, що дбаєте про продовольчу й економічну стабільність України та кожної української сім’ї.
Нехай в Україні якнайшвидше настане Мир, якого так всі прагнуть! А вам – завжди відбірного врожаю, достатку й благополуччя, - говориться у повідомленні.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ