Україна заявила ФІДЕ: підстав для послаблення санкцій шахістам агресивної рф катма

За матеріалами інтернет-видань 25.09.2024 115

  На зображенні може бути: шахи та текст

  Національний олімпійський комітет України, Міністерство молоді та спорту України та Федерація шахів України звернулися до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) стосовно рішення ФІДЕ про проведення консультацій щодо можливого перегляду обмежень для шахових федерацій росії та білорусі.

    Джерело: "Трибуна.сом".

   «Поточні обставини не надають жодних підстав для перегляду обмежень, пов’язаних із шаховими федераціями росії та білорусі, навіть для дітей до 12-ти років. З початку повномасштабної військової агресії росії було вбито 575 українських дітей, ще 1 609 дітей отримали поранення внаслідок дій російської армії. Українські діти щодня перебувають під обстрілами російських ракет і дронів. Вони позбавлені можливості жити нормальним життям, не кажучи вже про участь у спортивних змаганнях», – йдеться у листі.

   Генасамблея ФІДЕ не підтримала повернення всіх прав федераціям рф і білорусі – але обговорять послаблення санкцій для «вразливих» груп, таких як шахісти з порушеннями здоровʼя (серед яких можуть бути колишні військові рф, поранені в Україні) та діти до 12 років.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ