Україна здобула ще дві золоті медалі на Параолімпійських іграх у Токів

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2021 130

Оксана Зубковська — паралімпійська чемпіонка у стрибках у довжину, 29 серпня 2021 року

Оксана Зубковська — паралімпійська чемпіонка у стрибках у довжину, 29 серпня 2021 року
Фото:

AP Photo/Eugene Hoshiko

У п'ятий день змагань українські спортсмени вже завоювали дві золоті медалі: Оксана Зубковська у стрибках у довжину та Роман Полянський в академічному веслуванні. Тож в активі збірної вже 10 найвищих нагород.

Оксана Зубковська брала участь у стрибках у довжину серед спортсменів із порушенням зору.

З третьої спроби вона стрибнула на 5,54 метра та гарантувала собі золоту медаль. Друге і третє місце посіли легкоатлетки з Іспанії та Алжиру: вони стрибнули на 5,38 і 5,33 метра відповідно.

Для 40-річної Зубковської це четверте «золото» на Паралімпіаді: вона вже ставала паралімпійською чемпіонкою на Іграх у Пекіні, Лондоні та Ріо.

 

Також паралімпійським чемпіоном став Роман Полянський — в одиночному академічному веслуванні на 2000 метрів. Він фінішував за 9:48,78 хвилини. Інші суперники відставали від спортсмена щонайменше на 12 секунд.

Друге і третє місце посіли веслувальники з Австралії та Бразилії.

34-річний Полянський уже здобував «золото» у цій дисципліні на Іграх у Ріо.

За п'ятий день змагань в України поки лише дві медалі, але їхня кількість, імовірно, зросте, бо змагання ще тривають.

Які результати збірної?

Наразі в медальному заліку — де місце залежить від кількості «золота» — українська збірна на 5 місці. А за кількістю медалей — на 4-му. Українські паралімпійці вже здобули 36 медалей:

  • «золото»: крім Полянського та Зубковської, його завоювали плавці Єлизавета Мерешко (двічі), Анна Стеценко, Євгеній Богодайко, Максим Кріпак, Михайло Сербін, Денис Дубров; паверліфтерка Мар'яна Шевчук;
  • «срібло» — плавці Антон Коль, Максим Кріпак, Олексій Вірченко, Єлизавето Мерешко, Катерина Денисенко, Сергій Кліпперт, Андрій Трусов, Кирило Геращенко, Віктор Смирнов; фехтувальники Артем Манько, Олена Федота, Наталія Морквич та жіноча команда з фехтування, метальник спису Владислав Білий, метальниця булави Анастасія Москаленко; штовхальник ядра Роман Данилюк;
  • «бронза» — фехтувальниця Євгенія Бреус, плавчиня Анна Гонтар, стрибунка у довжину Юлія Павленко, велогонник Єгор Дементьєв, дзюдоїсти Юлія Іваницька, Наталя Ніколайчук та Руфат Магомедов; настільні тенісисти Максим Ніколенко та Іван Май.
  • Вітаємо наших спортсменів!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ