Україні €300 млн. - від Світового банку

За матеріалами інтернет-видань 20.12.2021 474

Як  повідомляє прес-служба Світового банку,   €300 млн. надані Україні на підтримку економічної та земельної реформ. Ця позика розрахована на ключові реформи в країні. Зокрема, сприяння демонополізації економіки та зміцнення антикорупційних інституцій, зміцнення ринку землі та кредитного ринку, в тому числі розширення доступу до фінансування для дрібних фермерів, зміцнення системи соціального захисту для людей похилого віку з метою пом’якшення впливу пандемії COVID-19.

Світовий банк вітає кроки, які уряд здійснив для просування історичної земельної реформи, зокрема у сфері посилення прозорості функціонування ринку землі та розширення можливостей для дрібних фермерів у доступних кредитах.

«Ми сподіваємося, що ці реформи допоможуть підвищити рівень життя і близько 4,6 мільйони дрібних землевласників в Україні зможуть отримати справедливу віддачу від свого найціннішого активу та інвестувати в нього», — зазначає Аруп Банерджі, регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи.

Нагадаємо, ця позика є другою з двох операцій на розробку політики відновлення економіки. Перша позика на суму $350 мільйонів була затверджена в червні 2020 року для підтримки запуску земельної реформи, а також для допомоги уряду України у забезпеченні зростання аграрного сектора та інвестицій у сільське господарство.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ