Українська дипломатія повинна бути наступальною - Степан Хмара

Григорій Давиденко 26.08.2022 509
Немає опису світлини.
      Багаторічний в'язень радянських концтаборів, народний депутат кількох скликань, моральний авторитет Нації Степан Хмара звернувся у соцмережах до президента України Володимира Зеленського і МЗС із закликом діяти на випередження у війні з рф. Зокрема, виступити на сесії ООН із закликом дати волю поневоленим росією народам. Ймовірно, за це варто виступити широким фронтом, включаючи підтримку інших держав, партнерів України.
     Негайно діяти в цьому напрямку слід і Верховній Раді. Народні депутати Олексій Гончаренко та Муса Магомедов запропонували парламенту визнати Чеченську Республіку Ічкерія суверенною державою. Вони вже зареєстрували проєкт Постанови про визнання державного суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія, 11 липня (№7 551). Гончаренко пояснив у Facebook, чому Україна повинна визнати незалежність Ічкерії: "Щоб скорити чеченський народ, кремль вів дві війни, насильницкі вбивства, геноцид, призначив свого посіпаку рамзана кадирова, який продовжує політику терору. росія впродовж двох війн влаштовувала масовані бомбування і артобстріли, внаслідок яких міста Аргун і Грозний були майже повністю зруйновані (як Маріуполь, Сєвєродонецьк та десятки інших міст в Україні), були спрямовані дії також на знищення мирних жителів цих міст. Воїни Ічкерії вже допомагають Україні боротися за нашу незалежність у війні з росією".
        Гончаренко закликав колег якнайшвидше ухвалити цю постанову та запропонувати президенту Володимиру Зеленському визнати незалежність Чеченської Республіки Ічкерія. А Степан Хмара порадив, як потужно використати трибуну ООН для звільнення народів з-під чобота москви:
      - У вересні відбудеться чергова сесія ООН. На цьому форумі будуть представники усіх країн світу. Президент України Володимир Зеленський повинен порушити нарешті питання деколонізації, поневолення народів «російської федерації». Це має бути не формальна декларативна заява, а один із головних виступів, грунтовно підготовлений і насичений. Це дуже важливо, оскільки цей документ буде розповсюджений в якості офіційного документу серед усіх делегацій. Це надзвичайно важливо. Адже досі ніхто цього важливого питання не порушував - не хотіли ми дратувати путіна.
      Жодного разу не наважився порушити це питання президент Порошенко - не наважувався розсердити путіна. (Кожного року, в серпні, я нагадував про важливість цього питання). Це не тільки наш моральний обов‘язок і політична доцільність. Це наша місія! Воююча Україна повинна виступити на захист поневолених народів "імперії зла". Це наша історична традиція - традиція воюючої Української Повстанської Армії, на знаменах якої було гасло: "Свобода народам і Людині!" Без України ніхто не наважиться зруйнувати російську імперію зла. Нести цю благородну історичну місію до переможного завершення - це наша доля!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ