Українська народна іграшка поєднала Луганщину і Рівненщину

За матеріалами інтернет-видань 06.09.2022 459
Українська народна іграшка поєднала Луганщину і Рівненщину

З Луганщини релокуються не тільки державні заклади і виробничі підприємства, а й культурно - просвітницькі івенти. Так,   вперше за межами Луганщини відбувся Всеукраїнський обласний фестиваль української народної іграшки та гри. Його шанобливо зустріли і організували у Рівному. Повідомив Сергій Гайдай, начальник Луганської ОВА.
За словами Сергія Гайдая, до повномасштабного вторгнення рф фестиваль відбувався на Кремінській землі. Митці  з різних куточків країни збиралися на березі річки Красної і поринали у багатющий світ  української культури.


На думку очільника області, через війну ніхто не збирався відмовлятися від усталених традицій, тому свято іграшки та гри збулося.
В «Етносаду», що на території Рівненського обласного центру народної творчості, зібралися численні гості свята, учасники творчих колективів та об’єднань.


Вони зацікавлено працювали у багатьох  локаціях. Це і майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок,   плетіння вінків, творча фотозона,  виставка і  ярмарок -продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва.
Звичайно, всі, хто долучився до свята, відчули велич українських традицій,  самобутність і особливість їх збереження в Луганщині.
Варто добре знати свою рідну автентику, яка наразі потребує захисту як від кулі, так і від манкуртства.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ