Українські равлики у Європі

За матеріалами інтернет-видань 15.12.2021 863

Фермери  України розпочали офіційний експорт равликів до країн Європи. Цього року продукцію вперше було вивезено безпосередньо до Іспанії, - зазначив директор ФГ "Агроравлик" Олександр Волохович. За його словами, перші 100 т равлика вже в  Іспанії,  і компанія має можливість експортувати равликів, зокрема, до  Італії, Греції, Франції. Оскільки фермерське господарство має достатні виробничі потужності. Наразі равлики тут вирощуються як для експорту, так і для масштабування.

Щодо українськиї запитів,  Олександр Волохович запевнив, що цей продукт як харчовий розвивається у нас досить швидко.

На жаль, два роки пандемії позначилися на діяльності равликових ферм. Проте нині ситуація змінюється.

До того ж, раніше  український равлик вивозився до ЄС через литовські, польські компанії, і через це його походження губилося. Тобто фактично Європа українського равлика смакуватиме вперше.

«А він нічим не відрізняється від продукції європейської якості. І щодо товарного вигляду, і щодо смакових властивостей. Звичайно, деякі країни з більш сприятливими кліматичними умовами мають переваги. У нас клімат обмежений за часом для вирощування равликів. Сподіваюся, що і ціни на наш продукт наступного року стабілізуються», – розповів директор ФГ "Агроравлик" Олександр Волохович.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ