В Україні розпочала діяти система моніторингу користування надрами

За матеріалами інтернет-видань 15.12.2021 774

Як  повідомила  пресслужба РНБО, 14 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов представив України. У ході представлення він наголосив, що моніторинг та контроль за користуванням надрами є питаннями національної безпеки, і у рамках інформаційно-аналітичної системи Головного ситуаційного центру країни "СОТА" Апаратом РНБО України було створено систему моніторингу користування надрами.

https://minerals.rnbo.gov.ua/main

Карта знаходиться у вільному доступі. Основою системи є ГІС-портал, де автоматизовано оновлюється інформація про     спецдозволи на користування надрами, кінцевих бенефіціарних власників та засновників компаній, які є власниками спецдозволів, умови видачі та історію зміни статусів, територію, де розташовані надра, видобуток за останній рік та за весь час дії дозволу, родовища корисних копалин, свердловини нафти та газу,  нараховану рентну плату на спецдозвіл і сплату ренти в контексті власників дозволів та громад тощо.

Усі дані надходитимуть із Державна служби геології та надр, Державної податкової служби та Міністерства юстиції України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ