Український шрот містить 45–46% протеїну
За матеріалами інтернет-видань
16.07.2025
97
У вересні-червні 2024/25 МР виробництво шроту сягнуло 1,7 млн т, з яких 61%, або 1,07 млн т — було експортовано.
Найбільшими імпортерами стали Польща — 384 тис. т [+28%] та Угорщина — 219 тис. т [+73%]
Ключовий виклик — якість: український шрот містить 45–46% протеїну, тоді як аргентинський — до 48%. Саме це може стримувати подальше зростання експорту — APK-Inform
Основними споживачами соєвого шроту як правило, є країни з великими секторами виробництва свинини та птиці: Іспанія, Італія, Франція, Польща та Німеччина разом становлять майже 60% від загального споживання соєвого борошна в ЄС — Donau Soja Ukraine
Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ