Українці не повинні воювати зі зв'язаною за спиною рукою, - Борис Джонсон про обмеження на західну зброю

За матеріалами інтернет-видань 18.08.2024 131
Українці не повинні воювати зі зв'язаною за спиною рукою, - Борис Джонсон про обмеження на західну зброю

    Експрем'єр-міністр Британії Борис Джонсон захоплений наступом України в Курській області, тому закликав союзників та нинішнього прем’єра Британії Кіра Стармера дозволити ЗСУ використовувати далекобійну зброю по цілях у росії.

   Автор: Леся Карпенко.

   Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ, про це він написав у своїй колонці для Daily Mail.

   Джонсон зауважив, що путін, коли почав повномасштабний наступ на Україну, не міг собі уявити, що "одного дня українські танки перетнуть кордон з росією" і за тиждень вони захоплять більше території, "ніж росіяни захопили за рік".

   "Цей блискавичний прорив у Курську область нагадує нам ключову істину про всю війну: від самого початку ми завжди недооцінювали українців. Ми недооцінювали їхній дар несподіванки, те, як вони ретельно тримали в секреті свої плани. Ми недооцінювали їхню сміливість - їхню готовність робити те, що інші вважали неможливим. І ми хронічно недооцінювали їхню справжню лють до російського загарбника", - наголосив Джонсон.

   Він закликав відкинути "безглузду путінофобію" і дати українцям можливість користуватись далекобійними ракетами у Курській області – американськими ATACMS і британськими Storm Shadow.

   "Нам, як завжди, кажуть, що ми боїмося "ескалації". Але насправді людина, яка дійсно боїться ескалації, - це путін. Він втратив сотні тисяч військових, ... величезну кількість техніки; він зараз сильно перенапружений. Зараз настав момент для друзів України на чолі зі США та Великою Британією прискорити темп", - наголосив британський експрем'єр.

   Зокрема, прем'єр-міністру Кіру Стармеру, "час припинити зволікати", вважає Джонсон. Він зауважив, що тактичний успіх росії на Донбасі трапився тому, що українці "не могли належним чином відповісти і не могли захистити себе, тому що ми змушували їх воювати зі зв'язаною рукою за спиною".

   "Найважливіше завдання зараз - надати українцям необхідні дозволи на зброю, яку вони вже мають, щоб заощадити час і врятувати життя. Своїм героїзмом українці вкотре підірвали міф про непереможність путіна. Вони вкотре довели своїм західним союзникам, що можуть і переможуть. Ми морально зобов'язані допомогти їм - і якнайшвидше", - підкреслив Джонсон.

   Нагадаємо, британський уряд не надав Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow для ураження цілей у Курській області рф. На це рішення також впливає позиція Франції.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ