Укрзалізниця працює над тим, щоб знизити розмір податків на землю

За матеріалами інтернет-видань 18.11.2021 163

3 листопада Кабінет Міністрів України затвердив Методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок- завдяки цьому зменшиться податкове навантаження на Укрзалізницю. Згідно з документом коефіцієнт для смуг відведення залізниці (за винятком вокзалів та привокзальних площ) встановлено на рівні 1, а коефіцієнт цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель та споруд залізничного транспорту – 0,5 (тобто загальний показник необхідно скоротити вдвічі).

Як повідомив заступник міністра фінансів України, завдяки такому нормативному документу УЗ зможе заощадити 2 млрд. грн. Зараз УЗ працює на тому, щоб зробити цей податок "нульовим", повідомляє залізничний журнал Railway Supply з посиланням на Railinsider .

Водночас, на думку представника партії «УДАР Віталія Кличка» Оксани Продан, Кабмін у такий спосіб позбавляє громади надходжень, аби «залатати дірки у бюджеті корумпованої Укрзалізниці».

«Уряд переглянув коефіцієнти, що зменшують базу оподаткування земельним податком і орендною платою за землю вдвічі. Це пряме зменшення доходів бюджетів територіальних громад, які одержують ці кошти. Це рішення – дотація для державного монополіста, Укрзалізниці, яка сьогодні є найбільш корупційним, неефективним та збитковим державним підприємством. Це зменшення бази оподаткування принесе УЗ додаткові майже 2 млрд грн. А бюджети територіальних громад і вони не отримають ці кошти», - наголосила Оксана Продан. Крім того, за її словами, таке рішення призведе до необхідності замовляти по всій країні нову документацію. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ