На Дніпропетровщині почали імунізувати диких тварин від сказу

За матеріалами інтернет-видань 18.11.2021 180

Вакцину будуть скидати з літака.  З аеродрому Кам'янка чотири літаки доправлять вакцину до різних районів Дніпропетровщини. Препарат помістили у брикет, який за формою і розміром нагадує коробку сірників, використовують препарат у спеціальних брикетах, за запахом і смаком тварині вона нагадуватиме шматок м’яса. За тиждень планують розкидати їх на території усієї області.Ліки розкидатимуть просто у польоті, для цього використовують спеціальну автоматичну систему.

Такий захід — профілактичний, наголошують у Держпродспоживслужбі. Вакцинувати диких тварин на Дніпропетровщині почали ще з 2018 року, коли в області виявили перші випадки сказу. Із кожним роком звірів з цією недугою в регіоні ставало все менше, кажуть спеціалісти. «В 2019-му вже було 19, в 2017-му було 18. І на сьогодні протягом цього року у нас було 16 неблагополучних пунктів по сказу. На сьогодні у нас залишається два неблагополучних пункти по сказу. Це в селі Софіївка захворів бичок і в селі Глеюватка захворів пес», — розповів Андрій Говтвян, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи ГУ Держпродспоживслужби в області.

Зараз вакцину лісами розкидають з восьми літаків. Імунізацію тварин у Держпродспоживслужбі обіцяють закінчити до 19 листопада. За цей час планують розповсюдити 550 тисяч доз їстівного щеплення.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ