Унікальна місцевість не може бути міським цвинтарем

За матеріалами інтернет-видань 07.11.2022 980
Унікальна місцевість не може бути міським цвинтарем

Серед електронних петицій Київської міськради 4 жовтня 2022 року зареєстрована петиція про заборону створення Національного військового меморіального кладовища на території урочища «Лиса Гора» Голосіївського району Києва під номером №11275. Зібрано понад 4 тисячі підписів із необхідних 6 тисяч голосів. Автор петиції - Павло Рациборський.
ВІн просить киян і гостей міста підтримати петицію, бо вважає, що такий меморіальний комплекс доцільно будувати за межами міста Києва, а не паплюжити історію  столиці.

"ЛИСА ГОРА у Голосіїївському районі, є діючою памяткою архітектури та відноситься до природно-заповідного фонду у складі РЛП «Лиса гора», має свою унікальну історію, є місцем дозвілля для мільйонів киян, які живуть поруч у приватних та багатоквартирних будинках.
При цьому, КМДА, з посиланням на доручення Прем’єр-міністра України від 01.09.2022 № 23375/0/1-22 щодо створення Національного військового меморіального кладовища та вимог статті 231 Закону України «Про поховання та похоронну справу» розробило проект рішення «Про розроблення проєкту детального плану території для розташування Національного військового меморіального кладовища на території урочища «Лиса Гора» Голосіївського району міста Києва», яким хоче знищити унікальну памятку архітектури та перетворити унікальну місцевість на діюче кладовище", - зазначив автор петиції.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ