Очільниця однієї з сільрад Тернопільщини виділила 3 земельні ділянки чоловікові

За матеріалами інтернет-видань 07.11.2022 287
Очільниця однієї з сільрад Тернопільщини виділила 3 земельні ділянки чоловікові

Як повідомила Тернопільська обласна прокуратура, земля на Монастирищині  майже на 1 млн. грн. належала   чоловіку керівниці сільради.
Прокурори встановили, що вказані земельні ділянки вартістю майже 1 млн. грн. передано у приватну власність жителю одного із сіл Монастириської ОТГ.  Проте рішення сільської ради, на підставі яких місцевий житель отримав три ділянки землі, були  прийняті в умовах реального конфлікту інтересів.  
Суд скасував рішення сільської ради та зобов'язав повернути  три земельні ділянки громаді на території Монастириської ОТГ Чортківського району.
Зазначається, що у голосуванні за надання земельних ділянок для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель у приватну власність брала участь та проголосувала «за» дружина заявника - секретар сільради, яка одночасно виконувала обов’язки керівника органу місцевого самоврядування. Відтак прокуратура подала позов до суду.
До речі, керівниця органу місцевого самоврядування, яка голосувала за виділення трьох земельних ділянок  своєму чоловікові, вже притягнута судом до відповідальності  за вчинення вищевказаних правопорушень, пов’язаних з корупцією.  
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ