Уночі рашисти обстріляли Нікополь і Перше Травня

Григорій Давиденко 20.08.2022 357
Ще трохи фото руйнувань після обстрілу Нікополя 11 серпня | Информатор  Никополь
       Загарбники на нашій землі ведуть себе, як середньовічна орда. У них немає ніяких моральних цінностей, інакше вони б не били з артилерії по мирних містах і селах, достеменно про це знаючи. Масштаби значних нічних руйнувань та понищеного майна за крайній місяць півдня Січеславщини навів уранці голова обласної ради Микола Лукашук:  
- Окупанти продовжують тероризувати мешканців Дніпропетровщини, руйнуючи цивільну інфраструктуру. Цієї ночі агресор знову обстріляв територію області.
🔺Зі ствольної артилерії – по Нікополю. Там пошкоджено 9 приватних житлових будинків, понад півдесятка господарчих споруд, лінії електропередач, сонячна електростанція. Ніхто не постраждав.
🔺Двічі протягом ночі окупанти вдарили по території Марганецької громади. Накривали «Градами», гатили зі ствольної артилерії. На щастя, без жертв. Поцілили по відкритій території. Що саме шукали – незрозуміло.
За приблизними підрахунками, за останній місяць по Нікопольському району ворог випустив близько 2 тисяч снарядів з РСЗВ. Там пошкоджено або зруйновано понад 300 приватних житлових будинків і більше 100 багатоповерхівок.
Це не військові об‘єкти, а оселі мирних громадян. Чиїсь домівки, які руйнують окупанти.
🔺Окрім цього, вночі з «Ураганів» вдарили по селу Перше Травня, що в Апостолівській ТГ у Криворізькому районі. Внаслідок ворожих обстрілів там пошкоджений газопровід, постраждалих немає.
В цілому у громадах Криворізького району, які межують з Херсонщиною, зруйновано близько трьох десятків приватних будинків, пошкоджено ще близько 450 і 59 багатоповерхівок.
🔺В інших районах області ніч минула спокійно.
Немає такого дня, коли б було тихо у всіх куточках Дніпропетровщини – щодоби окупанти відкривають вогонь по районам нашої області. Але врешті-решт ворог все рівно програє.
Мирної суботи 🇺🇦

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ