Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зернових

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2022 280

Про це в "Урядовому порталі " повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич виступив на засіданні ради ЄС із питань сільського господарства та рибальства. Він окреслив перед євродепутатами ситуацію з експортом української с/г продукції та розповів про першочергові потреби України, зумовлені блокадою морських портів.
За словами Маркіяна Дмитрасевича, за нинішніх низьких темпів експорту Україна може отримати дефіцит сховищ для врожаю на рівні 10–15 млн. тонн. Тому є нагальна потреба в облаштуванні тимчасових зернових сховищ  – модульних конструкцій та поліетиленових пакетів.
Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні таких тимчасових сховищ – як результат, це має суттєво допомогти в збереженні врожаю та забезпеченні майбутніх поставок зернових на світові ринки.
Як зазначив Маркіян Дмитрасевич,  європейська делегація має наступного тижня відвідати прикордонні пункти пропуску, щоб оцінити ситуацію з перевірками та ще більше зменшити бюрократію на кордонах для проходженню експорту української с/г продукції.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ