«Успіх усупереч»: діти можуть написати про тих, ким пишаються

Марина Бабич 24.07.2023 681
«Успіх усупереч»: діти можуть написати про тих, ким пишаються

Успіх усупереч - це своєрідний девіз українців. Всупереч голодоморам та розкуркуленню, розстріляному Відродженню та  знищенню інтелектуальної еліти Україна зберігає свою автентику і перемагає негаразди успіхом. Так вважає досвідчений історик і культуролог з Дніпра Яна Тимошенко. Саме вона надихнулася ідеєю започаткувати Всеукраїнський конкурс з назвою "Успіх усупереч", де молодь і дітвора зможуть проявити себе як успішні українці.  

За словами Яни Тимошенко, духовним орієнтиром в організації конкурсу став життєвий і творчий шлях Дмитра Івановича Яворницького.

"На його честь ми створили Громадську організацію "Д.І.Я."

Я впевнена, що саме зараз, під час війни, досвід відомих та успішних українців мотивуватиме підростаюче покоління у подоланні труднощів", - зазначила Яна Тимошенко.

За підтримки Українського Культурного Фонду з середини липня стартував Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді (до 19 років) «Успіх усупереч».
Він триватиме до 30 серпня 2023 року.  
Учасники мають подати свої роботи про історичні постаті або сучасників, які своєю незламністю досягли особистих висот. У конкурсі - три номінації.  Це  літературний твір (поезія, коротка проза будь-якого жанру та форми: есей, нарис, розповідь, оповідання, інтерв’ю реальне чи уявне, казка тощо); художній твір (комікс або серія авторських художніх робіт з авторським текстовим матеріалом на тему конкурсу) та комп’ютерна презентація.

Як зазначила психологиня проекту Зоя Бондаренко, війна перешкоджає дітям в особистій реалізації, у навчанні та виборі професії, у спроможності стати успішною людиною, тому такий конкурс спонукатиме їх  до осмислення проблем, і що важливіше -  до їх “проговорення”.  Це  не тільки творчий конкурс, а й  соціально-важливий реабілітаційний культурний проєкт, - запевнила психологиня.

До того ж, роботи учасників ввійдуть до першої в Україні мотиваційної книги про успішних українців за авторством дітей, підлітків та молоді. Книга-каталог творчості вийде друком лімітованим накладом, буде широко розповсюджуватись як e-Book з текстовими, а також діджиталізованними аудіо й відео матеріалами та у вигляді аудіокниги. Одночасно буде створена мотиваційна платформа-блог талановитих дітей та молоді для презентації їх робіт в галузі літератури.
Автори кращих робіт будуть відзначені призами, а також отримають гонорари.

Оскільки, наша інтернет газета спрямована на аграрну сферу, то можна використати цю можливість і написати про місцевого фермера чи сільську бібліотекарку, якими пишаєтеся. Жаль, у моїй юності не відбувалися такі проєкти. А так би точно написала про директора радгоспу, який планував створити своє радіо у селі і вчительку, яка вказала  мені стежину в майбуття...

 

Положення та умови конкурсу тут -
https://docs.google.com/document/d/1bwP94arWiRK2VApLiVcRkoCt10Z46-SjSvSWf3Q1Ux4/edit?fbclid=IwAR1J1E5xfS33e2wXF2nRhg4Ru5CgfB8iIPlwZ9e8HUU3NJxTEq2XhkQ0hQM

 

Роботи на конкурс надсилаються в електронному вигляді на e-mail: uspehdiya@gmail.com


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ