Успішний наступ ЗСУ в Курській області додав моральних сил українцям

За матеріалами інтернет-видань 12.08.2024 132

   У вівторок, 6 серпня 2024 року, українські регулярні війська ввійшли у Курську область російської федерації. Ця подія кардинально змінила сприйняття світом російсько-української війни, яка почалась у 2014 році і в 2022 році продовжилась із широкомасштабним вторгненням в Україну.

   Війна йде третій рік і наразі є захоплені території України - частини Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької, Харківських областей. росіяни постійно (третій рік) обстрілюють ракетами, бомбами і бойовими безпілотними летальними дронами точково всю територію України.

Ніхто крім нас! Легендарна 80-та бригада зі Львова відзначає день створення
   Воїни легендарної 80-ї Окремої десантно-штурмової Галицької бригади ідуть сьогодні шляхами козаків Петра Сагайдачного 1618 року, коли дійшли до москви
   росія планувала захопити швидко Київ в 2022 році "за три дні", а зараз, в 2024 році, українські війська захоплюють території Курської (та Білгородської) областей російської федерації.

Тепер можемо сказати, що означає поява українських військ на території росії:

1. Вже повністю стерті аргументи про "другу армію світу" в росї і про її можливості. Фактично, на практиці російські війська з ядерною зброєю не можуть – ні попередити і прогнозувати, ні захистити від нападу на їхню територію. Не можуть захистити свої кордони і своє населення. Репутація російської армії та спецслужб – дуже низька. Це повне фіаско російської розвідки і введення в оману верховного головнокомандуючого путіна – головнокомандувачем герасімовим.

2. Стерті аргументи про "червоні лінії кремля", які так боїться Захід і НАТО. У країн, які входять до НАТО, бояться ескалації російсько-українського конфлікту, тому що, за іхніми переконаннями, путін застосує ядерну зброю. Всі побачили – що не застосує. Тому всі безпекові концепції щодо росії потребують перегляду. Ворог не такий страшний, як його бояться.

3. Відбувся "розрив шаблонів" у сприйнятті цієї війни у всього світу. Українська армія вкотре здивувала не тільки унікальним ефективним захистом країни від окупантів, а і контрнападом на російські території. Хто ще в світі окуповував найбільшу ядерну країну?

4. Тепер "заморозка конфлікту" набула нові фарби. Якщо "заморожувати" захоплені території України, то треба "заморожувати" і захоплені території росії. Це нова переговорна позиція України на міжнародній арені. Окупована територія рф може бути обміняна на окуповану територію України.

путін вже не тримає "всі карти" у руках. Він тепер рядовий гравець в цій грі.

5. Атакою на Курську область Україна змінила хід війни і перехопила ініціативу. Динаміка війни прискорилася і прогнози ситуації тепер зовсім інші, ніж могли бути.

6. путін не може обʼявити війну Україні, а може тільки проголосити "контр-терористичну операцію". Тому що це удар по його репутації. Війну, яку він почав проти України – тепер на території росії. Війна – це гра, в якій бере участь дві сторони, а не одна. Тепер це починають розуміти рядові росіяни.

7. Тепер українська операція в Курській області змусила кремль і російське військове командування відреагувати і перекинути сили та засоби з фронту на території України – на територію росії не для нападу, а для захисту.

8. Україна отримала "моральний підйом", що є ще енергія і фантазія для перемоги в цій війні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ