В агрохолдингів 38% придбаних земель з початку року

За матеріалами інтернет-видань 15.08.2024 105
В агрохолдингів 38% придбаних земель з початку року

За перші півроку 2024 року юридичні особи активно купували сільськогосподарські землі, уклавши 7,2 тисячі угод на 21,5 тисячі гектарів. Про це свідчать дані дослідження KSE Агроцентру. Пише AgroPolit.com.

Угоди юросіб становлять 18% від загальної кількості земельних угод за цей період. Переважна більшість покупців (понад 80%) – це сільгоспвиробники, зокрема підприємства, що спеціалізуються на вирощуванні зернових і олійних культур. Агрохолдинги ж уклали лише 38% від усіх угод.

Більшість сільськогосподарських земель, придбаних юридичними особами за перші шість місяців 2024 року,раніше були під мораторієм на продаж: 75,2% з них – товарні землі, а 23,5% – землі ОСГ, які також були під мораторієм до липня 2021 року.

Згідно з аналізом угод купівлі-продажу сільськогосподарських земель, більшість угод були укладені суб’єктами, діяльність яких безпосередньо пов’язана із сільським господарством – 83,5% від загальної кількості угод або 85,4% від загальної площі сільськогосподарських земель, придбаних юридичними особами за перші шість місяців 2024 року.

93,2% угод було укладено компаніями, основний напрямок діяльності яких – вирощування зернових, бобових та олійних культур.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ