В Антарктиці розпочалося літо

За матеріалами інтернет-видань 03.12.2022 377
В Антарктиці розпочалося літо

Сьогодні в Антарктиці  – третій день літа! Повідомив Національний антарктичний науковий центр.
Зазначається, що пори року в Південній та Північній півкулях йдуть у протифазі: коли в Україні зима – там літо, і навпаки. Це пов'язано з тим, що Земля розміщена відносно Сонця не суворо паралельно, а під нахилом.
Антарктика – величезна! Крижаний континент разом з навколишніми водами Південного океану займає 10% площі нашої планети. Тому в різних її частинах – різні кліматичні умови. Поки десь біля полюсу дуже морозно й сухо, у районі "Вернадського" (це морська Антарктика) – постійні опади, шторми, а температура "ходить" довкола 0°С.
Цей континент має найбільший запас найціннішого ресурсу на Землі – прісної води (близько 80% від усього запасу планети).
В Антарктиці немає білих ведмедів. І взагалі жодних ведмедів немає. Ці тварини мешкають в Арктиці, яка розташована з іншого боку Землі. А от в Антарктиді живуть пінгвіни! І їх дуже багато біля станції  Вернадського (нині на острові вже понад 2 тисячі ), а зовсім скоро стане ще більше, бо на початку грудня у нових родинах  з'являться перші пташенята.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ