В ДАР - Львівщина попереду

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2022 275
В ДАР - Львівщина попереду

Як відомо, з 12 серпня цього року Мінагрополітики спільно з проєктом підтримки ЄС запустили онлайн-платформу для підтримки агровиробників – Державний аграрний реєстр.  У Реєстрі по Україні вже зареєструвалися 1534 агровиробники. Серед них 16,8% припадає на фізичних осіб, 13,4% на ФОП, 69,9% − юридичні особи.
За перші  дні функціонування ДАРу за кількістю реєстрацій лідирує Львівщина. Повідомила Львівська ОВА з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України. Область має 19,5% реєстрацій у порівнянні з іншими регіонами України.
За словами директорки департаменту  АПК Львівщини Тетяни Гетьман, реєстрація в ДАР стала ще простішою.

"Потрібно виділити лише декілька хвилин та мати індивідуальний цифровий підпис або BankID, вказати свій номер та електронну пошту. Агровиробники, зареєстровані в Реєстрі, в майбутньому зможуть подавати заявки на отримання усіх видів підтримки: як за кошти державного бюджету, так і міжнародних грантів або технічної допомоги. В найближчий час у ДАР з’явиться можливість подати заявку на отримання бюджетних коштів за такими напрямами: на один гектар земель сільськогосподарського призначення; за утримання корів усіх напрямів продуктивності», - розповіла Тетяна Гетьман.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ