В епіцентрі бойових дій - Донеччині - переймаються питаннями безпеки аграріїв на жнивах

За матеріалами інтернет-видань 05.07.2023 242
В епіцентрі бойових дій - Донеччині - переймаються питаннями безпеки аграріїв на жнивах

Як зазначив Павло Кириленко, голова Донецької ОВА, перші п'ять років після повної деокупації Донеччини буде відбуватись переформатування економічного потенціалу на користь сільського господарства. Для цього законотворці розглядають пропозиції Донецької ОДА щодо надання пільг та створення нових можливостей, які будуть приваблювати аграріїв з інших регіонів.

"Наразі в Донеччині найважливіше - це збір ранніх зернових культур в епіцентрі бойових дій. Ворог не дотримується жодних норм моралі і неодмінно намагатиметься зашкодити польовим роботам. Тому сьогодні особлива увага - безпеці аграріїв та дотримання комендантської години.
Через окупацію Маріуполя та знищення логістичних ланцюжків значно збільшилась собівартість виробництва продукції. Збільшились ризики, пов'язані з вирощуванням зернових, їх збором, зберіганням та реалізацією", - наголосив на нараді очільник області.

 

Він вислухав від  фермерів  проблемні питання, які виникають перед початком жнив ранніх зернових культур, та разом з агровиробниками окреслив шляхи їх вирішення.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ