Будьмо здорові!

За матеріалами інтернет-видань 05.07.2023 276
Будьмо здорові!

Із книги відомого письменника із Закарпаття Мирослава Дочинця "Многії літа. Благії літа" (Заповіти 104-річного карпатського мудреця):

Стан любові

Не маючи доброї води, люди чинять грубу помилку: п'ють багато чаю, компотів, соків і, що найгірше солодких газованих вод. Рідина і жива вода - це різні речі. Як зерно і полова, хоч наїстися можна і тим, і другим. Якщо немає джерельної води (а її при бажанні можна знайти бодай для пиття), то водопровідну воду пийте хоча б відстояну, чи фільтровану, чи заморожену... Можна заощаджувати на їжі, але на воді заощаджувати я не раджу.

  • Повірте, жоден з мудреців не знає чогось більшого, ніж знає кожен із вас. Просто вони прислухалися до своєї душі і йшли їй назустріч. Вірте своєму серцю і врятуєтесь. Шукайте в стільниках свого мозку - і знайдете.


Нікого не примусиш молитися силоміць. Це вибір кожного. Але я кожного закликаю: живіть у любові. Стан любові - найкраща молитва. Той, хто перебуває в стані любові, не знає страху.

  • Всі хочуть жити довго. Але при цьому ніхто не хоче старіти. Хоча ми тільки те й робимо, що старіємо. Але не хочемо цьому вчитися. А між тим життя - це великий перехід з нічого в щось. Це — довге прощання.


Матеріальне і духовне одною пуповиною пов'язані. З праці, успіху постає матерія, достаток. І найчастіше саме завдяки цьому матеріальному вдається зробити щось для душі. Бо голодний перш думає про їжу.

  • Дивлюся на декотрих людей і думаю: гостина друге їх ім'я. Ми - нація, що дуже любить пригощатися. Останнє віддадуть, щоб стіл угинався стравами й пляшками. А потім сидять за столом по пів дня. Що тут удієш?! Якщо ви переїли, не поспішайте з ліками швидкої дії. Довіряйте власним печінці й ниркам. І вони не підведуть. Найперше -  випийте щонайменше півлітра води. Погуляйте годину, бажано там, де є дерева. Потім ще випийте води. Відтак їжте просту домашню їжу.


Де б ти не був, залишай сліди. Сліди рук, розуму і душі. Де б ти не був, там ти потрібен.

 

Фото - інстаграм edible_food_art_for_kids
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ