В Литві розробили для теплиць скляну монокристалічну панель з потужністю 235 Вт

За матеріалами інтернет-видань 23.11.2021 168

Підомив глава SoliTek Юліус Сакалаускас, передає building-tech «Модуль виробляється в Литві на виробничому майданчику з річною потужністю 180 МВт, - зазначив він. - Панель M40 має потужність 235 Вт і коефіцієнт пропускання світла 40%, що означає, що до 40% її поверхні прозорі і пропускають більше природного світла, ніж у наших попередніх модулях».

 

Сонячна панель з 40 осередками має ефективність перетворення енергії 12,6% і може працювати з максимальною системною напругою 1500В. Її напруга холостого ходу становить 26,60 В, а струм короткого замикання - 11,01 А.

 

Розміри сонячного безрамного модуля складають 1770 x 1049 x 7,1 мм, а вага - 30 кг. Товщина скла складає 3 мм, діапазон робочих температур становить від - 40 до 85 градусів Цельсія, а температурний коефіцієнт потужності складає - 0,47% на градус Цельсія.

 

За словами Юліуса Сакалаускаса, досвід у будівництві модуля набувався у рамках проекту будівництва даху агроелектростанції потужністю 1,5 МВт у Малайзії. "Тоді стало ясно, що вирощування овочів у більш посушливих і жарких місцях у тіні сонячних модулів дозволяє домогтися набагато більш високих врожаїв і значно скоротити кількість води, необхідної для поливу, - пояснює він. - Врожайність овочів і фруктів може збільшитися у два-три рази у порівнянні зі звичайним сільським господарством, а урожай дозріває на 30% швидше, ніж у звичайних умовах, до того ж витрати води скоротилися на 65%».

Литовський виробник пропонує 30-річну гарантію лінійної вихідної потужності і 30-річну гарантію на продукцію. Його вихідна потужність гарантована на рівні 87% від початкової ефективності протягом 30 років. «M40 майже у два рази дешевше попередніх версій сонячної панелі», - заявили у Solitek


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ