В Німеччині навчилися випускати сонячні панелі у вигляді мармуру

За матеріалами інтернет-видань 23.02.2022 7114

Нова технологія, яка дозволяє випускати сонячні елементи з імітацією будь-якого будівельного матеріалу - найефективнішим забарвленням виявилося поєднання «під мармур». На думку розробників з Технологічного інституту Карлсруе, споживачі не поспішають використовувати в господарстві сонячні панелі, зокрема, через їхню зовнішню непривабливість. 

Забарвлення модулів проводиться за струменевою технологією – це дозволяє швидко і недорого обробляти великі площі матеріалу.


Дорого та по-багатому. Сонячними панелями «під мармур» можна облицьовувати стіни будівель та навіть внутрішні приміщення, його можна монтувати прямо на стіну як звичайний облицювальний будівельний матеріал. 

Недоліком пофарбованих сонячних панелей стане зниження ККД через нанесений барвник, але при фарбування під мармур ефективність виявилася найкращою, але задля краси доведеться відмовитися приблизно від половини можливого значення ККД панелей.  Але навіть з такими значеннями ефективності фанерована панелями під мармур стіна вироблятиме струм, що краще звичайної стіни без вироблення струму.

З 2022 року нові будівлі у землі Баден-Вюртемберг мають оснащуватися фотоелектричними системами - поки що на дахах, а починаючи з травня ця вимога поширюватиметься також і на приватні будинки. Громадянам доведеться встановлювати сонячні панелі навіть із непривабливим зовнішнім виглядом. 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ