Учасники тероборони отримають дозволи на зброю за прискореною процедурою

За матеріалами інтернет-видань 23.02.2022 550

Як повідомила Національна поліція України, учасники територіальної оборони зможуть отримати дозвіл на мисливську зброю за прискореною процедурою.

Наразі загальний масив зареєстрованої зброї, пристроїв та газових пістолетів і револьверів у громадян складає понад 1 млн. 200 тис. одиниць. Зареєстровано понад 709 тисяч власників вогнепальної зброї та понад 250 тисяч власників спецзасобів. 

За словами заступника Голови Національної поліції України Олександра Фацевича, у лютому минулого року уповноважені підрозділи видали майже 10 тисяч дозволів на придбання різних видів зброї. А за аналогічний період цього року – більше 10 тисяч 300 таких дозволів.

Олександр Фацевич підкреслив, що люди, які захищатимуть країну у складі територіальної оборони, зможуть отримати дозвіл на зброю за прискореною процедурою. Зокрема, він сказав: «Відповідна інструкція дозволяє не надавати нам деякі документи, наприклад, щодо проходження навчання чи спецперевірок. Також кожен член добровольчого формування, відповідно до закону, має пред’явити довідку про несудимість. Якщо він є членом тероборони та має посвідчення, підрозділи з контролю за обігом зброї ставитимуть в пріоритет і відпрацьовуватимуть ці документи набагато швидше, а відтак у максимально стислі строки надаватимуть дозвіл».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ