В ОРДЛО назрівають бунти, є випадки перестрілок між окупантами та «призовниками»

Остап Вернигора 29.05.2022 607
На зображенні може бути: 2 людини, військова форма та на відкритому повітрі
На окупованих територіях окупанти прагнуть змусити громадян України воювати за їхню безглузду ідею. Уповноважена з прав людини Верховної ради України Людмила Денісова повідомила в ФБ:
- На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей назрівають масові бунти незаконно мобілізованих до лав російської армії громадян України.
⚡Від правозахисників, які працюють в ОРДЛО, стало відомо, що чоловіки масово відмовляються ставати «гарматним м’ясом».
У зв’язку з цим готуються акції протесту «призовників» та їхніх дружин проти «влади» самопроголошених псевдодержавних формувань.
⚡Вже були зафіксовані випадки перестрілки між примусово мобілізованими місцевими жителями та російськими військовослужбовцями.
⚡«Військова прокуратора»  розігнала невдоволених, але це лише загострило ситуацію. Правозахисники повідомляють, що за останні два тижні в лавах «армії» ОРДЛО тисячі людей склали зброю.
‼️Примусова мобілізація на захоплених рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Вона суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних чи допоміжних силах.
‼️Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні.
Ось таке "визволення" несуть окупанти українському народу - позбавлення будь-яких людських прав, з єдиним основним "обов'язком" загинути чи покалічитися за особисті інтереси бункерного ординського "вождя".

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ