В ТАС Агро урожайність олійних перевищила планові показники

За матеріалами інтернет-видань 07.10.2024 53
В ТАС Агро урожайність олійних перевищила планові показники

У всіх кластерах компанії ТАС Агро повністю завершено збирання олійних культур. Урожайність перевищила планові показники на 2024 рік і є вищою середніх показників по Україні.
Як розповів  Олег Заплетнюк, генеральний директор компанії ТАС Агро, наприкінці вересня в ТАС Агро завершили жнива соняшника. З площі 17,7 тисяч гектарів зібрано понад 43,6 тисяч тонн, та сої з площі 16,4 тисяч га вагою 37,2 тисяч тонн.
 

"Цьогоріч кінець літа і початок осені були аномально засушливими, що негативно вплинуло на урожайність олійних культур по всій території України. Сьогодні відчувається на ринку дефіцит соняшнику, що впливає на зростання ціни та загальну ситуацію на аграрному ринку.  Загалом у компанії осінні польові роботи відбулися у надзвичайно вузькому часовому коридорі, однак впоралися на відмінно», - зазначив гендиректор.

Він зауважив, що компанія  ще збирає  кукурудзу та завершує посів озимої пшениці на площі 22,7 га.
До того ж, Олег Заплетнюк підкреслив, що посів озимого ріпаку  у 2024 році збільшено майже вдвічі:  з 8 до 15 тис га. Його сходи вже потребують заходів осіннього захисту. А від озимої пшениці очікують хороших сходів за сприятливої погоди.

 

ТАС АГРО

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ