В Україні корпорація KNDS планує відкрити виробництво

За матеріалами інтернет-видань 25.03.2024 384
В Україні корпорація KNDS планує відкрити виробництво

Про це оголосив Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню після зустрічі зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, пише  Данило Гетманцев, Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.
Він, зокрема, зазначив, що для багатьох українців KNDS – малознайома абревіатура, як і ті дві компанії, які дали їй назву – німецька Krauss-Maffei Wegmann (KMW) та французька Nexter.

"Французька складова у KNDS – самохідна артилерійська установка Caesar (її у нас буде значно більше, ніж вже є зараз), танк Leclerc, колісна бойова машина VBCI, а також низка броньованої техніки за програмою Scorpion для сухопутних сил Франції (у тому числі заміна переданих нам «колісних танків» AMX-10RC). А ще – широка лінійка боєприпасів від 20 мм до 155 мм.
Німецька складова у KNDS - танк Leopard 2, самохідна артилерійська установка Panzerhaubitze 2000, а також новітня САУ RCH 155 (18 її одиниць увійшли до оголошеного у лютому пакеті допомоги від Німеччини), бронемашини Dingo, бойова машина піхоти Puma, а також самохідні зенітні установки Gepard (добре відомі в Україні)", - пояснив Данило Гетманцев.

Він додав, що на першому етапі в Україні планують запустити виробництво потрібних Україні снарядів, а також запчастин до зразків озброєння, вже переданих до ЗСУ.
На його думку, робити снаряди в Україні, виготовляти запчастини і обслуговувати західну техніку в Україні – це значно швидше і дешевше, ніж організовувати усе це за тими схемами, які працюють зараз. І головне для України - працювати не тільки на завтрашню, але й післязавтрашню перспективу.

Німецький і французький міністри оборони під час зустрічі обговорювали питання спільного виробництва нового покоління танків MGCS, що прийдуть на заміну Leclerc і Leopard, і які хочуть почати контрактувати ближче до кінця нинішнього року.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ