В Україні розпочато акцію «Сади Перемоги»

За матеріалами інтернет-видань 30.03.2022 718

В Україні розпочалася загальнодержавна ініціатива "Сади Перемоги". Вона спрямована на ефективне використання кожного клаптику землі для вирощування продовольства. Ініціатива “Сади Перемоги”  започаткована проєктом SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance “Супровід урядових реформ в Україні”, що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади. Також до її підтримки активно долучилися Міністерство розвитку громад та територій та Міністерство аграрної політики та продовольства України.
За словами заступника міністра Міністерства розвитку громад і територій Івана Лукері, “Сади Перемоги” — це відповідь українців окупантам на загрозу голоду.

“Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення продуктами харчування своїх родин, сусідніх регіонів, всіх служб, що знаходяться на передовій", - наголосив  Іван Лукеря.

Кожному рекомендують долучитися до Городніх військ України і  ефективно використовувати кожен клаптик нашої землі задля спільної Перемоги!
                               Історична довідка
Що таке Сади Перемоги і яку роль вони відіграли під час світових воєн?
Сади Перемоги (Victory Gardens) - це овочеві, фруктові та трав’яні сади, висаджені в приватних помешканнях і громадських парках у США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн. Вони допомогли вистояти країнам у найскрутніші часи.

  • В Канаді під час Першої світової війни організували акцію «Сад в кожен дім»: домовласників заохочували до садівництва та утримання курей, за результатами чого по всій країні висадили близько 209 200 Садів Перемоги. А у 1944  році за цією ініціативою було вирощено 57 000 тонн овочів. 
  • У Британії під час Другої світової війни для Садів Перемоги використовувалися пустирі, парки й галявини, спортивні поля, задні двори та дахи багатоквартирних будинків.
  •  В Америці протягом усього перебігу Другої світової війни майже третина всіх овочів, вирощених у США, походила з Садів Перемоги. До травня 1943 року в США висадили 18 мільйонів Садів Перемоги — 12 мільйонів у містах та 6 мільйонів на фермах.
     

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ