На Івано-Франківщині цього року зростатиме пшениця, ячмінь, соняшник, кукурудза, овес, гречка, картопля і овочі

За матеріалами інтернет-видань 30.03.2022 355

Як повідомила Івано - Франківська ОДА, директор департаменту агропромислового розвитку  Іван Андріїшин у ході сесії облради звернувся до керівників агроформувань  розширити площі посіву ярої пшениці, ярого ячменю, вівса, гречки та овочевих культур. Він, зокрема, зазначив, що  у ході війни держава намагається підтримати сільськогосподарських товаровиробників. Кабінет Міністрів України  постановою від 12 березня 2022 року № 274 спростив доступ аграріїв до кредитних ресурсів для проведення посівної кампанії. За словами Івана Андріїшина, до 31 травня кредити в регіоні  видають Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Таскомбанк, Укрексімбанк, Кредіагріколь, Кредобанк, ОТПбанк, МТБбанк, Восток, Піреус, Львів, Кредітвест під нуль відсотків річних.

«Надважливим питанням є забезпечення посівної кампанії паливно-мастильними матеріалами. На сьогодні Уряд відмінив акциз, зменшив ставку ПДВ до семи відсотків, провів переговори з європейськими компаніями і пальне почало надходити з Європи. Уже сформована заявка потреби пального в розрізі агровиробників в кількості 2 200 тонн. Для своєчасного проведення комплексу весняно-польових робіт проводиться бронювання за спрощеною процедурою», – підкреслив Іван Андріїшин.

За прогнозами на Івано - Франківщині  по всіх категоріях господарств буде засіяно пшеницею – 4,5 тисяч, ячменем – 15,8, кукурудзою на зерно - 69, вівсом – 4 тисяч гектарів. Також сіятимуть гречку ( 0,8 тис. га), зернобобові (5 тис. га), сою (42 тис. га), соняшник (32 тис. га). Картоплею буде засаджено 60 тис. га, а овочами - 10,5 тис. гектарів.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ